Naturskyddsområdet Välen

välenkossa

Wera berättar om ett intressant föredrag om naturskyddsområdet Välen ett utflyktsmål på  promenadavstånd från Toftaåsgatan.

Före mötesförhandlingarna den 19 februari fick vi höra ett intressant föredrag om det nyligen beslutade Naturskyddsområdet Välen. Handläggare Evelina Eriksson från Stadsbyggnadskontoret var inbjuden för att berätta om det projekt hon varit med om att bygga upp.

Evelina visade bilder och redogjorde för vad det innebär att området blir naturskyddsområde, hur man planerat området, dragit gränser för vilka delar som ingår i området. Hon visade kartor och fotografier från Välenviken med sitt rika fågelliv, strandängarna där korna betar och håller landskapet öppet, den lilla bäcken som heter Stora ån som rinner ut i Välenviken och den del av naturskyddsområdet som ligger närmast oss den skogsklädda kullen Store Lund (ligger mellan Reningsborg, Golfbanan och idrottsbarackerna).

Park och Naturförvaltningen kommer nu att ha hand om och iordningställa naturskyddsområdet, göra promenadvägar varav några anpassade för rullstolar, el-moppar och dylikt, sätta upp informationsskyltar med mera. Det kommer att bli ett fint naturområde och utflyktsmål för oss som bor på Toftaåsgatan.

3 reaktion på “Naturskyddsområdet Välen

  1. Pingback: Välens naturreservat invigs på lördag | Toftaåsgatans blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *