Nytt och fräscht i vår samlingslokal

gardinsömnad

Wera skriver:

I flera år har vi pratat i styrelsen om att vi ska skaffa nya gardiner till samlingslokalen. De gamla hade hunnit bli både solblekta och urtvättade och dessutom hade de krympt i tvätten. Tavlorna behövde också bytas ut. Det var i stort sett bara inramade vykort.

Gardinfrågan har stötts och blötts i styrelsen. På medlemsmötet den 28 september var vi äntligen färdiga att lägga fram ett förslag på nya gardiner och utsmyckning av lokalen som hyresgästerna fick ta ställning till.  Och förslaget blev godkänt. I förslaget ingick också canvas-tavlor med naturmotiv,

Vi inköpte en rulle av gardintyget, men vem skulle sy gardinerna? Det var inte svårt att samla en grupp av tjänstvilliga damer i området, med gott humör och flinka händer och några ägde symaskiner.  Första dagen jobbade vi från 10.00 till 18.00 men eftersom det var lite arbete kvar innan vi kunde hänga upp gardinerna jobbade de flesta några timmar nästa dag och ännu en dag.

Det var fantastiskt att se hur alla tog sig an arbetet med att mäta gardinlängder, beräkna mönster-passning, klippa och nåla, sy och stryka med mera. Här fanns mycket kunskap visade det sig och kunde man inte klippa eller sy på symaskinerna så hittade man annat att göra. Arbetsuppgifter saknades inte och alla deltog med stor arbetsglädje.
Föreningen bjöd på mat och kaffe och Celina på hembakt, Ambrosiakaka, jättegod. Vi åt brunch som Britta inköpte och lagade – bland annat fick vi nystekta pannkakor. Kaffeautomaten var igång många gånger dessa dagar och Celinas härliga kaka räckte hela tiden. Hans Brage hälsade på, berömde arbetet och skänkte ett bidrag till förtäringen. Alla tyckte efteråt att det hade varit mycket trevliga dagar och för några innebar det att man lärt känna några nya grannar.

Bilderna är fotograferade av Mats Högnell men två av bilderna är tagna av Britta Lagnefors. Tack till Mats som lade ner ett stort arbete och lyckades få tavlorna färdiga I tid före den stora Kal-och Ada festen så vi kan säga att vi invigde den ”nya” lokalen på festen.

Ett stort tack till alla er som offrade så många timmar på gardinerna, nämligen Asta Asplund, Inga-Lill Carlén, Dragitsa Dimitrovska, Ulla Ekström, Inga-Lill Hellner, Britta Lagnefors, Celina Malmberg, Berit Mellegård.

Nedtecknat av Wera Tunared som också var med. Se på vårt bildspel:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *